onsdag 12 oktober 2016

One day at a time.

Ingefäraavkok, Omega-3, gurkmeja, blutsaft, vitlök, vitaminer.....tja det är några av de saker som ligger uppraddade på morgonen.
Just nu så vägrar jag att bli sjuk. Då luktar jag hellre vitlök.
Vitaminer, jag som aldrig tagit en vitamintablett i hela mitt liv, men men, better safe than sorry.

För en vecka sedan konstaterades det att jag har vätska i mitt vänstra knä.
Att något inte riktigt stod rätt till det visste jag innan det, knät hade varit svullet till och från i drygt två veckor. Men ingen smärta eller något som hämmade mig i någon rörelse. Framförallt så kände jag inte av det när jag sprang.

Jag var nere i Turin för att springa militärVM i marathon men tog där beslutet att inte starta pga knät som återigen svullnade och denna gång gick det inte tillbaka.
Det var surt att bita i äpplet men jag vet att jag aldrig hade förlåtit mig själv om det hade visat sig äventyra min start i EM.

Förra veckan var jag på ultraljud och läkaren konstaterade att det inte var någon fara på taket. Ingen slemsäcksinflammation (som jag hade fått besked om vid en annan instans) utan att detta var väldigt beskedligt men att två tre dagars vila inte skulle skada.
Det har ju samlats vätska där av en anledning.

Efter samråd med Andreas så blev det tre dagar med alternativ träning, vilket fult ord, alternativ träning.....så jag cyklade, och cyklade och cyklade.
Fy satan så tråkigt. Dessutom fick jag punktering på det sista av dessa pass, hade aldrig hänt om jag sprungit, just saying.

Jag ägnade helgen åt mig själv, R var borta med jobbet, tränade, åt, vilade, funderade, tyckte lite synd om mig själv.
Konstaterade på söndagen att det är väldigt tröttsamt det här med självömkan och att det inte är något för mig. Pratade med coach och nu har vi en plan inför de sista dagarna.
Full fart framåt men ändå försiktigt och en dag i taget.

Jag tvättar händerna som aldrig förr, går och lägger mig tidigt och tar varje tillfälle i akt till att vila.

Igår sprang jag ett 2timmars distanspass med fartökning på mitten.
Jäklar, var som en ko på grönbete och det blev ett otroligt bra pass trots motvind och backar. Dock har den däringa cyklingen gjort att mina ben var väldans sega några dagar, andra muskler som inte är så vana att jobba.

Hursomhelst.
Nu ser jag framåt, och vill samtidigt poängtera att detta inte är någon skada. Skada det är när något är trasigt och man har ont.
Bra , då har vi rett ut det. Viktigt att hålla isär äpplen och päron.

#10dayslefttoeuropeanchampionship9dayslefttoimprove

1 kommentar: